En Kuralları Of Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

dâhilin yerleştirilen mekanizmanın esenlıklı çtuzakışıp çtuzakışmadığını periyodik kontroller ile izlem kılmak ve herhangi bir arızada giderilmesini tedarik etmek önemlidir.

Yangın merdivenine malik sarhoş olmak mehabetli bir avantajdır. Elbet bu kazanımı tekvin etmek bireylerin elindedir. Bilinmiş olduğu üzere yangın merdivenleri bundan sonra kanuni çerçeve altına alınmıştır. Özellikle yeni meydana getirilen yüksek binalarda yangın merdiveni binanın prodüksiyon aşamasında yapım edilmektedir. Ancak lacerem bir yangın merdivenine iye olmak bağırsakin binanızın yeni olması evet da fazlaca koca olması gerekmemektedir.

üste Yangın Kapısının üzerinde bulunan panik bar kilit sisteminin de sorunsuz çdüzenıştığından emin olunmalıdır.

şayet bir yangın bapsı midein hediye çatlakştırması yapılıyor ise bu durumda en yavuz şık ihtiyaç olan kapının tüm özelliklerini bir üretici yahut satıcı ile onaylamak ve buna nazaran en yakın ederı kaldırmak olacaktır.

Yangın merdiveni yönetmeliği esasta elan geniş olan bir kanun olan “Binaların Yangından Korunması üzerine Yasa” kapsamında değerlendirilmektedir. Bu yönetmelik, yangın merdivenlerinin tasarımı, kurulumu ve bakımı dahil cereyan etmek üzere binalarda yangın emniyetliği gerekliliklerini temel hatlarıyla belirtmektedir.

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, hediyeını etkileyen bir sair faktördür. Sertifikalı bir yangın bapsı, uluslararası standartlara normal olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.

Opsiyonel olarak eklenebilen ergonomik tutuş sağlayan ürkü bar sistemi ile korku simultane kaçış Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul maksatının henüz seri teamüllemesini esenlamaktadır.

Paslanmaz çelik, uygun çelikten henüz güçlü mukavemet ve korozyona dayanıklılık sağlar ve bu nedenle yangın bapsı inşaında tercih edilen bir malzemedir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin mecburi olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; yamaç skorsı 4’ü geçmeyen ve celse amaçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar haricinde baş olarak yangı merdiveni bulunması gereken binalar şöyle sıralanmaktadır:

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin çabucak her yerde, özellikle de yüce binalarda olması kişilerin can kaybı evetşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı sağlamlamaktadır. Buna gereğince yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da gene oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

Paslanmaz Yangın Kapıları : Paslanmaz yangın kapıları paslanmaz levhalardan üretilmektedir. Kasada 1.5 mm, kanatta 1mm sac kullanılmaktadır. Paslanmaz yangın bapları prestij ve metanet yürekin yeğleme edilir.

Pekâlâ yangın merdivenlerini kullanan söndürme ve müdahale ika ekipleri olacaktır. Onlar yangın baplarının elbette açılması gerektiğini bilmektedirler ancak bunu yangın anında rastgele bir mütehassıslık kayranı sıfır birinin denemesi sıkıntı yaratacaktır.

Montaj esnasında uygulanan sıvı conta ile Alfa Door yangın bapları zehirli kavara ve çeşitli kimyasal sızıntıları maksimum düzeyde engelleme özelliğine sahiptir.

Bu demetlamda yangın bapları ile kontaklı güvenli yangın merdivenleri bile kurmak önemlidir. Esasen yangın merdivenleri ve yangın kapısını ayrı bir düzen evet da ekipmanmış kabilinden düşünmemek gerekir.

Report this wiki page